Entorns A1: Pas 3

Objectiu: anar al Museu d’Art Carnegie i documentar l’entorn al voltant d’una obra d’art específica.

El vestíbul

Després d’haver entrat al vestíbul i rebre el meu bitllet, hi havia dues maneres principals de procedir al museu.

  1. Pugeu per les escales o ascensors cap a les galeries d’art.
Rètols que porten a les Galeries d’Art.
  1. Continuar baixant per la sala principal cap al Museu d’Història Natural.
Mirant cap al museu d’Història Natural.

Navegació al vestíbul, hi havia una gran senyalització per guiar els visitants a tot el museu. Un gran rètol vertical assenyalava les galeries d'art a la planta de dalt i una pancarta horitzontal més petita anunciava la mostra d'art 2020 actual. A més de la cerca de maneres a l’entorn, es van disposar de mapes per als usuaris a la taula d’entrades.

Com que el meu objectiu principal era examinar l'art, vaig seguir els rètols i vaig agafar les escales fins al segon pis.

L’escala

L’escala principal fins al segon pis és una llargada i suaument inclinada, amb passos fàcils i poc profunds. Al llargar l'escala, l'acte de pujar al segon pis es converteix en el seu propi llindar liminal. Pujant, el costat esquerre de l'escala conté un gran mural de blocs de colors.

La bella escala.

Els visitants que hi ha a la dreta s’ofereixen amb vista panoràmica del pati exterior a través dels grans vidres. És una manera eficaç d’anunciar les característiques del pati als visitants que poden estar interessats a sortir al carrer més tard.

La vista panoràmica del pati exterior.

Tot i això, hi va haver alguns problemes amb l'escala que va incomodar l'ús. Si bé el pendent era fàcil i gradual, els passos eren difícils i durs de navegar. Allissa i jo vam tenir problemes per la mida del pas, que generalment era massa gran. (Allissa és 5 '2 "i jo sóc 5' 9").

Escales sobredimensionades.

Els passos eren massa llargs per simplement pujar de pas a pas, però eren massa curts per fer un recorregut complet. Això va fer pujar les escales una tasca.

L’espai inter-galeria

Un cop arribat al segon pis, podia convertir-me a la dreta a les Galeries Heinz, que s’utilitzen per a exposicions itinerants, o bé convertir-me a l’esquerra a les Galeries Scaife, que acull la col·lecció més permanent del museu. Aquest espai situat entre les galeries, que anomenaré espai entre galeries era un espai liminal per als visitants de les dues galeries.

L’espai intergaleria amb senyalització de navegació.

Les Galeries Heinz de la part dreta de l'espai intergaleria tenien més que una àmplia senyalització que presentava l'exposició del 2020 dins de:

A la dreta, molta senyalització que mostrava la mostra actual del 2020.

A l'altre costat, la zona que envoltava les portes de les Galeries Scaife era majoritàriament nua i estava il·luminada amb més tenebres:

L’entrada fosca i solitària a les Galeries Scaife cap a l’esquerra de l’espai intergaleria.Senyalització que mostrava el que hi havia a les Galeries Scaife.

Tot i que potser és natural que una exposició temporal rebi més atenció que la col·lecció permanent del museu, encara vaig sentir que els dos espais es mostraven desproporcionadament. La majoria dels museus d’art que he visitat destaquen les seves col·leccions permanents com a fundació del seu museu, i mostren les exposicions temporals com una interessant extensió del museu.

Accés a les Galeries Scaife

Per passar a les galeries, vaig haver de creuar un llindar de portes de vidre doble, que revelaven el contingut de la galeria des de l’espai liminal de transició. Al passar a les galeries, diversos aspectes de l’entorn van canviar que van marcar el llindar a la galeria.

L'espai intergaleria ...

  • era fosc, amb una il·luminació limitada
  • es va construir amb parets i terres de pedra fosca
  • tenia parets majoritàriament nues
  • va permetre que el soroll ambient del vestíbul es filtrés

En comparació, les Galeries Scaife ...

  • eren il·luminades amb una suau i brillant il·luminació
  • tenia parets lleugeres i blanques
  • eren majoritàriament tranquils amb el murmuri ocasional o la humitat baixa
  • tenia un flux molt més no lineal, amb múltiples opcions per navegar per l’espai
  • estaven pavimentats amb una combinació de pedra clara i fusta dura.
Unes imatges que mostren les lluminoses i aèries Galeries Scaife.

Un cop vaig entrar a les Galeries Scaife, vaig dirigir-me a la dreta cap a la galeria, que es destacava al mapa.

Dirigiu-vos cap a la galeria One.

Una etiqueta a la paret del nom destacat de la col·lecció dins de la galeria: Karl i Jennifer Salatka Collect: Shaping a Modern Legacy. El calc no es trobava a la tipografia utilitzada a la resta de la senyalització del museu. En canvi, es va utilitzar realment com a logotip que es va utilitzar per marcar l'espai dins de la galeria.

Una marca de logotip a la paret.

Quan introduïu el llindar, hi ha diversos senyals que caracteritzen la galeria One de la resta de galeries Scaife:

  • terres de pedra a fusta
  • una il·luminació lleugerament més minsa
  • un espai més tancat i rectangular
El terra de fusta de la dreta pertany a la galeria One.

Quan vaig entrar a la galeria One, el focus més evident era la gran i colorida peça que hi havia al final de la galeria. Potser serveix com una forma de guiar inconscientment els visitants cap a l’altra banda de la galeria.

Com que aquesta galeria està més seccionada que la resta de Galeries Scaife, és més tranquil·la, rep menys ressos i té menys trànsit.

Des d'aquesta perspectiva, un possible problema ambiental seria que la paret parcial de l'extrem de la galeria obstrueix l'obertura que permet que els visitants surtin per l'altre costat. En ocultar la sortida, podria descoratjar els visitants a entrar a la galeria, pensant que haurien de circular enrere per sortir. Fa que l'espai estigui més tancat, perquè no es pot veure el que podria estar fora del llindar. La resta de Galeries Scaife confien en que els visitants puguin veure visuals de l'obra que es troben més enllà de la seva proximitat immediata, cosa que els anima a avançar i explorar.

L’obra d’art que vaig triar es va muntar a la part dreta de la galeria. Com que és principalment negre i més petit que les peces més grans, es barreja en un fons amb molta facilitat.

Pa (1969) a l'esquerra.

Més concretament, em vaig centrar en el tauler esquerre, que es titula Bread, de Jasper Johns. Està fet amb plom, pintura a l’oli i paper.

Una cosa va dificultar realment l'experiència visual de la peça. Es trobava tancat en vidre reflectant, cosa que feia més distreent veure la peça.

Al veure-ho, la majoria de la gent queda intrigada per la seva composició. Es veu tan realista; és en realitat una llesca de pa? Tant Allissa com jo ens vam trobar molt a prop per examinar la peça amb més detall.

Plantejaments i Plànols de la Galeria Un:

L’exposició secreta

Al tercer pis del Museu d’Història Natural, hi ha una sala estreta, tènue i atmosfèrica plena d’exemplars d’ocells. El llindar a la sala es fa evident, amb una porta, un canvi d’il·luminació i de materials i els sons de l’ocell.

L’entrada a la sala d’ocells.

Cap a l’altre extrem de la sala hi ha un conjunt de portes petites.

Dues portes petites. (Humà de 6 peus per escala).

Quan s'obre la porta, es veu a l'espectador amb sorolls i una projecció hologràfica d'una espècie d'ocell giratori. Tot es troba dins d’una petita habitació dins de la porta.

Llindes

Què significa estar dins d’aquest entorn?

Es podria simplement obrir la porta i veure-la a poca distància. Tanmateix, també es pot veure l'exposició enganxant el cos superior a l'espai reduït per rebre una experiència auditiva i visual més immersiva.

Com que l’espai és tan reduït i perquè es pot experimentar des del passadís, diria que el llindar principal seria la porta. Si està obert, qualsevol persona a les proximitats immediates pot veure l’holograma i sentir els sons. Quan es tanca, ningú no pot.

Crítica?

Tot i que aquesta peculiar exposició es podria analitzar a partir d’exposicions d’ambients més tradicionals (“la porta és massa petita, no hi ha prou senyalització, l’espai circumdant no comunica el seu interior…”), crec que és força efectiva, perquè després tot plegat, el punt de l’exposició és més que una perspectiva misteriosa / afortunada. A causa de les qualitats exclusives de la mostra, no crec que sigui útil comparar aquesta exposició amb estàndards més tradicionals. Crec que les persones que han dissenyat aquesta exposició han treballat molt per enginyar l’experiència precisa que volien oferir.